Organisatie

Cliff, John en Guus Van links naar rechts; Cliff, John en Guus
Het is inmiddels al meer dan 12 jaar geleden dat er zich bij Guus Sassen en Cliff Bergmans (en John Schilder) een gevoel aandiende van een gemis. Een gemis dat te maken had met de herinneringen aan het opstap gaan, aan clubs/ discotheken, aan de mensen die ze toen ontmoetten, maar bovenal aan de heerlijke muziek waar je fantastisch op kon dansen.Herinneringen aan de muziek, de soul en funky sounds die kenmerkend waren voor de jaren 1975 - 1985. Muziek die je nu niet of nauwelijks meer hoort.

Herinneringen aan de vele uitgaansgelegenheden die inmiddels gesloten of zelfs helemaal niet meer bestaan. Wie herinnert zich niet de D'jinn, de Ohio en de Tuftuf uit Maastricht, De Groove inn uit Heerlerheide, de Saint Hilaire uit Geleen, de Coconut Groove uit terwinselen, de Garage uit Schinveld, maar ook de vele zaken in de Veldstraat in Roermond of Stratumseind in Eindhoven en zelfs de Galaxy in Den Bosch.Herinneringen aan de mensen van toen, aan leeftijdsgenoten. Hoe zou het die mensen zijn vergaan? En leeft bij al deze mensen ook het gevoel van een gemis? Het gemis van die heerlijke soulsounds die een speciale belevening creëerde bij eenieder die deze sounds hoorde.En zo ontstond het idee van een "reünie". Guus en Cliff sloegen de handen ineen om een feest te organiseren met de naam "Soulparty”.Het begon heel bescheiden in de Harmoniezaal Heugem met een honderdtal enthousiaste mensen die dezelfde beleving wensten te ondergaan. Na een aantal edities waarbij het aantal enthousiaste bezoekers niet meer was te herbergen in de kleine harmoniezaal, viel het besluit om de grote stap te maken naar een grotere locatie; namelijk Fort Sint Pieter. Echter niet lang daarna gingen de deuren dicht van Fort Sint Pieter.In de tussentijd voegde John Schilder zich bij de organisatie om deze verder met Guus en Cliff te continueren. Via enige omzwervingen op diverse locaties wordt de Soulparty sinds enige jaren georganiseerd in Dans- en Partycentrum Bernaards.Inmiddels zijn we al beland in ons 15 jarig jubileum. Een jubileum dat enkel en alleen te danken is aan de vele enthousiaste soulliefhebbers die wij tot op de dag van vandaag welkom mogen heten.Enthousiaste liefhebbers die heerlijk willen dansen of gewoon genieten van de heerlijke muziek die je haast nergens meer hoort. Die zich verheugen op het weerzien van oude vrienden en bekenden, of gewoon op een lekker avondje uit. En dit alles onder het genot van een drankje, en heerlijke indische hapjes en/ of maaltijden.Het is de "beleving" die je terugbrengt naar de jaren toen je nog op stap ging. Het genieten van klanken waarbij je haast niet stil kunt zitten!Dit is waar Soulparty Maastricht voor staat en nog voor vele jaren wil blijven staan.           
Afhaalpunt
Het afhalen van tickets is alleen mogelijk op bestelling. Bestellen kan door contact op te nemen met iemand van de ticketverkoop. Warung Betawi Adres: Akersteenweg 78,
6227 AB Maastricht
Telefoon: 043 36 17 440
City Gym Maastricht Adres: Achter de Barakken 13,
6211 RZ Maastricht
Telefoon: 043 32 14 784
Social Media